Jak na suché a poškozené vlasy po dovolené? Tipy a triky pro dokonalou regeneraci

 Dovolená je časem odpočinku a relaxace, ale pro naše vlasy to často znamená více stres. Slunce, mořská voda, vítr a chlor z bazénu mohou způsobit, že vlasy ztratí svou vitalitu a lesk. Po návratu z dovolené (a i během dovolené) je proto důležité věnovat jim zvýšenou péči. Pokud se ptáš, co na suché vlasy opravdu pomáhá, nebo hledáš inspiraci na domácí masku, tak přesně tohle pro tebe máme. Dali jsme dohromady několik osvědčených tipů, jak vrátit vlasům jejich vitalitu, lesk a krásu po letní dovolené.

foto: Pinterest

Proč vlasy po dovolené trpí?

Přirozená ochranná vrstva vlasů je při dlouhodobém vystavení slunci a slané vodě opravdu oslabena. UV záření vlasy nadměrně vysušuje a snižuje jejich pružnost, zatímco sůl a chlor mohou způsobit jejich křehkost a lámání. Výsledkem jsou suché, roztřepené a poškozené vlasy, které potřebují regeneraci a spoustu hydratace.

foto: se svolením Salon Professional 

Ochranný sprej s UV filtrem. Nanes ho před sluněním a během jeho aplikaci ještě několikrát zopakuj. Vlasy tak zůstanou lesklé, hebké a pevné.

Jak na suché vlasy? Zvol tu správnou péči na míru!

Nejdůležitější je vlasy hydratovat a vyživit. Po dovolené je ideální zařadit do své péče produkty, které obnoví zdraví vlasů. Prvním krokem by mělo být důkladné vyčištění. Slaná voda a chlor mohou na vlasech zanechat vrstvu usazenin, kterou je potřeba odstranit. Zvol hloubkově čistící šampon, který je speciálně navržen pro odstranění těchto nečistot.

Druhým krokem je regenerace a pohlazení vlasů ve formě bohaté dávky živin, které během dovolené ztratily. O to se postará hydratační maska na suché vlasy, která je opravdu klíčovým krokem pro obnovení pružnosti a lesku. Sáhni po těch, které obsahují arganový olej, kokosový olej nebo bambucké máslo. Tyto složky hluboce pronikají do vlasových vláken a zajišťují dlouhotrvající hydrataci.

Kapka oleje je dalším krokem a zároveň velkým zázrakem pro oslabené a poškozené konečky vlasů. Díky bohatému složení proniká hluboko do vlasů a poskytuje intenzivní výživu. Navíc uzamkne potřebnou vlhkost, takže vlasy jsou dokonale hydratované.

foto: se svolením Sephora

Dokonalé pohlazení ve formě vlasové kúry s obsahem arganového oleje, díky kterému jsou vlasy silnější a měkčí bez nadměrného krepatění.

Důležitou součástí péče o suché vlasy je také dodržování několika zásad, které ti pomohou udržet vlasy zdravé a krásné:

  • Jednou z nich je omezení používání tepelných nástrojů na vlasy, jako je kulma, žehlička nebo fén. Po dovolené jim dopřej opravdu pauzu. Po umytí si jen lehce profoukni kořínky vlasů, aby nedošlo k zapaření a poškození pokožky. 
  • Při pobytu na slunci nezapomeň na pokrývku hlavy - klobouk, kšiltovku nebo stylově uvázaný šátek a samozřejmě přibal do plážové tašky ochranný sprej s UV filtrem.
  • Hydratuj i zevnitř. Pitný režim je klíčem ke zdravé pleti i vlasům. Takže stále plná sklenka vody by měla být samozřejmostí. Navíc zařaď do své stravy potraviny bohaté na zinek, vitamín E a biotin. To znamená - ořechy, zelená listová zelenina a ryby.

 

foto: Erika Fashion

Náš tip! V kolekci módních doplňků Erika Fashion najdeš spoustu dokonalých pokrývek hlavy, které dokáží tvé vlasy ochránit před slunečními paprsky a navíc jsou tak stylové!

Závěrem babské rady na suché vlasy

Pokud preferuješ přírodní řešení, inspiruj se babskými radami na suché vlasy. Tyto osvědčené tipy jsou nejen jednoduché, ale často i velmi účinné:

Olivový olej – aplikuj ho na vlasy a nech působit 30 minut. Poté důkladně umyj šamponem.

Vaječný žloutek – smíchej ho s lžičkou medu a trochou olivového oleje. Nanes na vlasy a po 20 minutách opláchni

Avokádová maska – rozmačkej avokádo a přidej lžičku kokosového oleje. Tuto směs nanes na vlasy a nech ji působit alespoň 30 minut.

foto: Pexels