Jak správně nanášet samoopalovací přípravky? Zdravá a opálená pokožka po celý rok.

Jak správně nanášet samoopalovací přípravky? Zdravá a opálená pokožka po celý rok

Miluješ opálenou pokožku, ale zároveň myslíš na své zdraví a nechceš se zbytečně vystavovat slunečním paprskům? Pak pro tebe máme několik tipů, jak docílit nádherného opálení, které si udržíš klidně po celý rok a hlavně bude okamžité.

foto: Pexels

Příprava pokožky

Před nanesením jakéhokoliv samoopalovacího produktu je důležité na to pokožku nejprve připravit. Možná se ti tento krok bude zdát zbytečný, ale věř, že právě jen díky tomu se vyhneš nevzhledným flíčkům a hlavně efekt opálené pokožky ti mnohem déle vydrží. 

Jako první začni s peelingem. Odstraníš tak nejen odumřelé části pokožky, ale i suchá místa a zbytky kosmetických přípravků. Před nanesením samoopalovacího produktu se také pusť do holení a depilace, nejlépe několik hodin před. Pokožka tak bude krásně hladká a její nejsvrchnější část připravená na instantní bronz.

Který produkt je ten nejlepší

Krém, pěna, sprej či olej - na trhu je spousta přípravků, se kterými docílíš rychlého a zdravého opálení. U některých produktů si navíc můžeš vybrat i z několika odstínů.

Klasické krémy a oleje jsou vhodné v případě, že chceš získat postupné a přirozené opálení, takže aplikaci bude nutné několikrát opakovat. Naopak sprej a pěna dokáží krásné bronzové opálení pokožce dodat téměř ihned. K aplikaci samoopalovací pěny je lepší použít ochrannou rukavici. Můžeš si tak být jistá, že vše důkladně a rovnoměrně rozetřeš. Navíc rukavice ochrání i tvé ruce, před nechtěným zabarvením dlaní.

foto: Pexels

Jdeme na to

Pokud s aplikací teprve začínáš, možná to poprvé nebude úplně ideální a je opravdu na začátku potřeba vyzkoušet i více přípravků a textur podle typu tvé pokožky a preferencí.

Samoopalovací přípravek nanášej nejlépe pomocí rukavice a krouživými pohyby roztírej po těle. Na konec lehce přetři obličej, nárty, hřbet ruky a prsty. Klouby lehce ohni, aby došlo k rovnoměrné aplikaci.

foto: Pexels

Jak dlouho efekt opálení vydrží?

Délka opálení se u každého produktu liší. U některých efekt vydrží klidně i týden, jiné se smyjí po jednom dni. Pokud toužíš po tmavším opálení, můžeš samoopalovací přípravek po zaschnutí vrstvit. Naopak u světlejšího opálení nech působit jen několik hodin, a poté smyj.

Tipy, které usnadní aplikaci samoopalovacího přípravku

  • Na sušších místech, jako jsou lokty, kolena, zápěstí, čí kotníky často zůstávají výraznější fleky. Jednoduše jim můžeš předejít, když je před aplikací namažeš oblíbeným hydratačním krémem a necháš chvilku vstřebat.
  • Tekuté samoopalovací přípravky se skládají z více složek. Je nutné je před použitím důkladně protřepat. Opět tak předejdeš nevzhledným mapám.

foto: se svolením značek

Garnier Ambre SolaireNatural Bronzer (278 Kč, Notino), Coco & Eve Sunny Honey Bali Bronzing Foam (859 Kč, Notino), Dove DermaSpa Summer Revived (200 Kč, Notino), St. Moriz Tanning Mousse Clear (369 Kč, Notino)