Ložnice jako z Pinterestu? Vsaď na lněné povlečení.

Ložnice jako z Pinterestu? Vsaď na lněné povlečení

Pro vytvoření příjemného prostředí, ve kterém budeš ráda trávit čas, stačí někdy jen opravdu málo. Ložnice je jedním z míst, které by mělo být doslova oázou klidu. Vzdušný, prostorný a dokonalý pokoj, do kterého se každý den budeš těšit. K vytvoření takové atmosféry ti může pomoci to nejlepší povlečení. To je totiž nepostradatelná investice bez ohledu na roční období. Vklouznout pod čerstvě vypranou peřinu je na konci dne naprostým luxusem. Lněné povlečení dokáže být nejen skvělým doplňkem do tvé ložnice, ale má i vlastnosti, díky kterým se ti bude lépe usínat.

Jaké jsou výhody lněného povlečení?

Lněné povlečení nabízí nesčetné množství pozitivních výhod, včetně výjimečné prodyšnosti a vlastností odvádějících vlhkost, díky čemuž je ideálním materiálem pro celoroční využití. Lněné povlečení je proslulé svou odolností. Jeho přirozeně hypoalergenní vlastnosti dělají z prádla ideální volbu pro osoby s citlivou pokožkou nebo alergiemi, protože jeho měkkost poskytuje pokožce komfort a pohodlí. A navíc jeho přirozeně zmačkaná textura dodává pocit útulnosti, tepla a zároveň vytváří relaxační atmosféru.

zdroj: H&M

Je lněné povlečení lepší než bavlněné?

Rozhodnutí, zda je lněné povlečení lepší než bavlněné, závisí do značné míry na individuálních preferencích a specifických požadavcích. Len se může pochlubit výjimečnou prodyšností a schopností regulace teploty. V létě příjemně ochladí a v zimě zahřeje. Tohle bavlna neumí, ale je jemná a příjemná na omak. Má schopnost absorbovat až 25% vlhkosti svého okolí, aniž by byla vlhká na dotek. Při rozhodování zvaž, v čem se ti bude usínat lépe. 

zdroj: Lejaan, Stone Miracle

zdroj: H&M

Minimalistické odstíny v podobě bíle, béžové, šedé v podání lněného povlečení doladí každý prostor a vytvoří dojem dokonale čistého prostředí, ve kterém se budeš cítit dobře. Ten nádech luxusu, kterým přináší prodyšnost a tu správnou teplotu. To milujeme! 

zdroj: H&M