S čím a jak kombinovat dámská saka?

Dámská saka jsou základním kouskem šatníku, který dokáže okamžitě pozvednout každý outfit. Možná bychom doplnili, že nejen dámské, ale i sako z pánského šatníku dokáže dodat celkovému looku ten správný šmrnc. Zažité stereotypy, že by se mělo jednat o uniformu leda tak do kanceláře, jsou dávno pryč. Kvalitní sako je záležitostí denního i večerního stylingu. My pro tebe máme od týmu Erika Fashion několik tipů, jak dámská saka kombinovat, abys vždy vypadala dokonale.

foto: Gety Images/Sean Zanni

Sako a kalhoty: Casual elegance 

Kombinace saka, džínů a kalhot je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Jak tyto prvky spojit? 

Oblekové kalhoty: Trend posledních sezon. Zvol nejlépe kalhoty stejného materiálu a barvy, jako je sako. Košile bude ideální volbou pro pracovní schůzku, ale aktuální trendy neznají hranice. My tyto kombinace milujeme i na denní nošení, kdy pobíháme po městě nebo si jen tak zajdeme s kamarádkou na kávu. Každopádně pokud nebudeš chtít tolik elegance v jednom, místo košile zvol basic triko, tílko nebo crop top.

Džíny: Široké, boyfriend nebo culottes. Sako je k džínám v tomto případě skvělým společníkem na všech frontách. Vytvoříš tím více uvolněnou kombinaci. Doplň o tenisky nebo sandálky na mini podpatku, tzv. kiteen heels a kvalitní kabelku.

foto: Erika Fashion

Sako a sukně: Ženský styl

Tuhle kombinaci si zamiluješ. Sako a sukně dokáže vytvořit nejen elegantní a trendy outfit, ale se sportovními prvky se dokážeš vyladit pro tebe možná i do více komfortní podoby. Tady si vybere každý!

Saténová sukně: Ženský element, který sakem dokážeš vyšperkovat do stylového outfitu. S podpatky celý look vytvoří dokonalou kombinaci. Pokud ale podpatky vyměníš za sportovní obuv, třeba tolik oblíbené Adidas Samba nebo Gazelle, rázem se ocitneš na stále ženské, ale pohodlné podobě trendy outfitu.

Džínová sukně: Kombinace džínové sukně a saka může vytvořit skvělý kontrast mezi ležérním a formálním stylem. Během dne tento look můžeš doplnit o kovbojské boty, na večerní akci je vyměníš za podpatky.

foto: Erika Fashion

foto: Pinterest

Sako a šaty: Trendy vrstvení

Sako je v tomto případě skvělou volbou pro chladnější večery a formální události, ale vzhledem k tomu, že se jedná o opravdu stylovou a trendy kombinaci, doporučujeme se jí nevzdávat kdykoli během dne.

Slip dress: Pokud se necítíš na příliš elegantní a ženský outfit, který saténové šaty na špagetová ramínka dodávají, právě sako je možným řešením pro poskytnutí lehkosti, volnosti a větší svobody. Tento outfit snese jak pohodlné tenisky, tak střevíčky na podpatku. Doplň podle své nálady a akce, na kterou se chystáš. Pokud vyrážíš třeba jen s kamarádkou na víkendový brunch pod šaty si klidně vezmi basic triko, přidej módní perlový náhrdelník a výrazné náušnice.

Letní šaty: Sako může dodat strukturu a eleganci lehkým letním šatům. Jen si v tomto případě dej pozor na mixování vzorů a materiálů. Spousta vzorů, květin a barev by nemusela být tou pravou volbou.

foto: Pinterest

Stylingové tipy a triky týmu Erika Fashion

Rolování rukávů: Otočené rukávy u saka dodají tvému outfitu ležérní nádech a uvolněnost. Některá saka mají přímo pro takové detaily uzpůsobenou podšívku.

Pásek: Přidáním pásku kolem pasu krásně zdůrazníš svou siluetu. Můžeš si tím dovolit zkombinovat o něco větší sako. Tento detail dodá celkovému looku nový rozměr.

Mixování textur: Materiály jako je kůže, denim nebo hedvábí se dají skvěle kombinovat. Tlumené barvy snesou více experimentů, tak se jich neboj!

 

foto: Erika Fashion